PRP Behandling

Vad är PRP (blodplättrik plasma)?

PRP är en koncentrerad plasma av blod inklusive blodplättar, tillväxtfaktorer, leukocyter och cytokiner. PRP är en beprövat och effektiv behandling som används i Europa, USA och Asien. Behandlingen har används speciellt för sårläkning och för håravfall.

Vad används PRP hårbehandling för?

PRP behandling är innovativ behandling för håravfall eller hårförtunning orsakad av androgen alopeci. PRP hjälper till att förhindra håravfall och stärka försvagat hår. PRP används också vid alla hårtransplantationer som utförs på vår klinik i Istanbul, för att förbättra resultat av hårtransplantation. PRP-behandling hjälper postoperativ läkningsprocess samt positivt påverkar hårväxt och hårtjocklek efter hårtransplantationsoperationer.

Hur utförs PRP-tillämpning?

PRP-tillämpningar utförs på sjukhus. Processen börjar med att samla blod från patienten och fortsätter genom att spinna blodprovet i en centrifug för att separera blodplättrika plasma från de andra komponenterna i hel blod. Därefter injiceras denna koncentrerade plasma i patientens hårbotten. Hela processen tar cirka 45 minuter.

Vem kan få PRP-behandlingen?

Män och kvinnor som har tunt hår är bra kandidater för PRP-hårterapi. Behandlingen ska upprepas i flera omgångar enligt läkares rekommendationer.

Hur används PRP vid hårtransplantation?

För att få bästa möjliga läknings process är det bra att hårtransplantationsoperation stöds med PRP, vilket gör att hårsäckarna är i aktiv tillväxtfas under lång tid och hjälper deras anpassning till det transplanterade området efter operationen. PRP behandlingen ger en tillväxtfaktor som ökar hårväxthastigheten efter operationen eftersom den bidrar nya mikrokärl i transplanterat område och inducerar hårsäckar för att ta emot syre och näring under en kort tid. Därför är det effektivt att öka hårhastigheten efter proceduren.