Vanliga frågor

Du kan börja arbete efter ingreppet egentligen, men ansiktet kan vara lite svullet din och såren lite obekväma, vi rekommenderar vila några dagar efter ingreppet.

Mellan 1-4 hårstrån finns i en graft. Majoriteten av hårsäckar är 1:or, 2:or och 3:or. Vi räknar genomsnitt 2,5 hårstrån per graft.

Vi har ett samarbete med Medical Finance (www.medicalfinance.se). Där kan du få räntefria krediter upp till 50 000kr och en avbetalningsplan på upp till 24 månader.

Hur lång tid en hårtransplantation kan ta olika lång till från 6-10 timmar. En hårtransplantation kan ta olika lång tid, beroende på patientens behov. Generellt så brukar en vanlig hårtransplantation tar cirka 6-8 timmar.

Vi rekommenderar våra patienter att alltid ta det lite lugnare de förstadagarna efter en behandling. Man skall helst vila upp sig men vill man kan man återgå till sina vardagsrutiner såsom arbete redan efter andra dagen. Men vi rekommenderar att inte utöva sport, simning mm. på åtminstone de första 4 veckorna.

Håret kommer att börja växa direkt. Det finns en tumregel där du kan räkna med att ungefär 60% hårväxt vid 6 månader, 90% hårväxt vid 9 månader och efter 12 månader kan man se slutresultat 100% hårväxt. Eftersom det transplanterade stråna fortsätter växa hela livet såär det är ett permanent ingrepp.

Ja, det finns patienter som har gjort fler ingrepp oftast pga. av att deras håravfall har varit i ett avancerat stadie. I sådana situationer planerar man det redan in från början. Kan man hämta hår från andra delar av kroppen om donator området på hjässan inte räcker till? Vi erbjuder BHT (Body Hair Transplant) behandlingar och vi har professionell kunskap för BHT behandlingar. Borde jag tänka på något särskilt före hårtransplantationen? För att hårtransplantationen ska li så bra som möjligt finns det några saker man bör tänka på som t.ex. intag av diverse mediciner mm. Och detta kommer du självklart att information om innan behandlingen äger rum. Det som är av stor vid är att man ska inte ta vissa mediciner för att narkosläkaren kan göra en bra bedömning. Får jag ta med en vän? Det går bra att ta med dig en vän på din reda men då kostar det 1000kr extra.

HairMatters och vår samarbetande klinik i Turkiet sätter ett paketpris så att du kan planera din ekonomi i Sverige utan några dolda avgifter. Ser man på priset hos oss per graft blir det väldigt mycket lägre än de priserna i Sverige. Detta kan du se genom att jämföra våra priser med de priserna här! Hur många hårstrån finns det i en graft/hårsäck? I varje graft finns det mellan 1-4 hårstrån. Majoriteten av hårsäckar är 1:or, 2:or och 3:or. Vi räknar igenom snitt 2,5 hårstrån per graft.

Detkan man göra.Vi utför hårtransplantationer på polisonger, ögonbryn, skägg, mustascher med bra resultat. Dessa typer av hårtransplantationer har vår klinikmånga års erfarenhet utav.

När huden behöver läka sker det alltid en bildning av ärrvävnad. Vid denna FUE behandlingen bildas väldigt små punktformiga ärr som är osynliga. Vid behandlingen bildas det en smal ärrlinje i hårbotten som ofta är osynlig eller mycket svår att upptäcka.

Hur lång tid en hårtransplantation kan ta olika lång till från 6-10 timmar. En hårtransplantation kan ta olika lång tid, beroende på patientens behov. Generellt så brukar en vanlig hårtransplantation tar cirka 5-8 timmar.

Då lönerna och skatterna är lägre i Turkiet och större konkurrens gör stora skillnader i pris. Vi har dessutom bra samarbete med sjukhuset, hotellen och . Vi representerar alla tre och agerar som förmedlare så att du kan känna dig tryggt med språket och servicen.

En hårtransplantation som vilket annat ingrepp kan alltid innebära en viss risk. Har man eventuellt andra allvarliga sjukdomar kan det påverka resultatet av en behandling. Då det är ett estetiskt ingrepp som man endast gör för utseendets skull bör man vara fullt frisk. Vid vissa sjukdomstillstånd har vi dock möjligheten att göra en hårtransplantation under övervakning av narkosläkare.

Vid enhårtransplantation, vilken typ av bedövning använder man? Lokalbehövning används för det mesta men vissa patienter föredrar lite extra lugnande så att de kan sova under operationen. Oftastär de patienternavakna under helaingreppet.

PRP står för (PlateletRich Plasma) vilket innebär trombocytrik plasma, är processen där man drar lite blod från patienten sedan sönderdela det med ett separationssystem och injicerar det resulterande skiktet som då innehåller blodplättar (trombocyter), leukocyter, tillväxtfaktorer och celler cytokin, till patienten men i en koncentrerad form. PRP applikationer utförs på sjukhus och behandlingsmetoden har använts i Europa och Fjärran Östern under många år. Många specialister inom hårtransplantationer föreslår PRP behandling för dem som lider av håravfall och upplever hår gallring eller utspädning. Hårsäckarna återupplivas och blir friska igen tack vare PRP behandlingen.

I dags läget så finns det medicinska undersökningar som pekar på några nya tekniker, så som stam celler men dessa tekniker har inte beprövat ännu.

En hårtransplantation är lätt och läkningstiden väldigt snabb. Efter en FUE behandling tillbringar patienter en bekväm och värk-fri period efter hårtransplantationen och detta tack vore de förbättringar som tillämpas idag. Viktigt att känna till att hårtransplantationen inte är kirurgisk vilket gör läkningstiden mycket kort. Sårskorpans avskalning efter hårtransplantationen varar i 10 – 12 dagar, men de flesta patienter börja gå tillbaka till arbete efter den 2: a och 3: e dagen efter operationen genom att patienten bära en lämplig mössa. Den 10:e dagen efter behandlingen, börjar de små sårskorporna på huvudet att skala av och huden ser allt mer normal ut. En allmän regel börjar det transplanterade håret att falla av från och med den 1:a veckan efter operationen och detta pågår i cirka 2 månader. De förlorade hårsäckarna börjar växa tillbaka stegvis cirka 2-2,5 månader senare. Redan efter 6 månader så syns det transplantations område med en märkbar skillnad. Det var cirka 12-15 månader på främre delen av huvudet och 18-20 månader i toppen.

Om du har tillräckligt hår på hjässan alltså givarområdet, kan läkaren transplantera cirka 6000 graft (ca: 15000 hårstrån). Här i Sverige transplanterar man max 3200 graft per gång då det inte finns samma möjligheter såsom personal och teknik som finns i Istanbul, Turkiet. Man får t.ex. behandling av 3-4 läkare samtidigt i Turkiet vilket i Sverige hade det varit svårtpga.högre kostnader.

När det gäller det fysiska utseendet så är hår en viktig aspekt. Håret är väldigt viktig både män och kvinnor. Genom att styla, raka sitt hår så kan man på ett enkelt sätt ändra sitt utseende. Hårkvalitet såsom tunna hår och inget hår kan påverka självförtroendet negativt. Av den anledningen är en hårtransplantation en metod som på ett enkelt sätt kan lösa detta problem. Med dagens teknik så är inte hår problem något som man behöver leva med utan det finns nu en enkel lösning genom en hårtransplantation. Under de senaste åren så har metoder och olika tekniker som används gett ganska framgångsrika och naturliga resultat. Tack vore en hårtransplantation kan personer med hårproblem bli mer självsäkra och socialiserade få ett estetisk utseende.

FUE är en förkortning av ”FollicularUniteExtraction”. FUE Behandlingen utförs genom att det tas bort follikulära enheter dvs. hårsäcksgrupper, med hjälp av speciella nålar. Det används inga skalpeller vid denna metod så det är ingen operation. I FUE behandlingen tas hårsäckar bort från hårbotten och andra lämpadehårbeväxta delar av kroppen (om så krävs) man tar en efter en som follikulära enheter med en mikro-motor utrustad med speciella stansar tips med en diamater på 0,6-0,7. Vilket inte ger några snitt märken eller sömmar. Extraherade hårsäckarna transplanteras av specialister till de kanaler som de öppnar i områden där det inte finns år. FUEhar blivit den efterfrågade metoden eftersom den inte lämnar några synliga märken i givarområdet. Hårsäcksgrupper tas bort från ryggen eller sidan delar av hårbotten och från bröstet (om behovet finns) och transplanteras i delar där man vill ha hår. Behandlingen utförts med hjälp av lokalbedövning på givar och mottagare områden. FUE metoden är söm-fri, smärtfri och lämnar inte några märken på huden. Det plockas 5500 – 6000 hårsäcksgrupper vid transplantationen alltså detta motsvarar cirka 12,000-13,000 hårsäckar. En follikulär enhet består ungefär av 1-4 hårstrån. Innan behandlingen måste området där hårsäckarna är tänk att tas ifrån, måste rakas d.v.s. givarområdet där hårsäckarna tas ifrån är på bakhuvudet. Med andra det området som inte berörs av håravfall. Då det inte uppstår några blödningar eller domningar så finns det inget behov av att vänta mellan behandlingstillfällena. Vad är FUE Metoden? Hur går det till? FUE Behandlingen utförs genom att våra specialister utvinner follikulära enheter, eller hårsäckar, med hjälp av speciella nålar. Det används inga skalpeller vid denna metod så det är ingen operation.

Är det otillräckligt? Ställ en fråga