EFTER FEU

hairmatters1

 

Det här händer efter en FUE hårtransplantation

Det första timmarna efter

Efter genomförd hårtransplantation får du ett bandage på den del av huvudet där hårsäckar plockats och ett hårband runt pannan för att undvika svullnad i ansiktet. Sårskorpor kommer att bildas i det område där hår placerats och där man plockat har små röda hål bildats. Dessa kommer att läka inom 15 dagar.

Vanligtvis känner man av svullnad, klåda och lättare smärta under några dagar. För att lindra symtomen kan man med fördel använda mjukgörande lotion, ispåläggning eller någon av de läkemedel som läkaren rekommenderar.

DAG 1

Du kommer att få PRP-behandling och behandlande rengöring på kliniken. Efter genomförd rengöring tar man sedan bort bandaget.

DAG 3

Under de närmaste dagarna är det viktigt att du tvättar ditt hår på rätt sätt så att sårskorporna faller av och läkningsprocessen går så smidigt som möjligt. Av kliniken får du råd för hur du går tillväga och vilka produkter du ska använda.

DAG 5-7

Dina transplantat kommer att bli starkare i efter hand och du behöver inte vara rädd för att röra ditt hår. Däremot bör du undvika att klia i hårbotten. Efter 4 till 5 dagar kommer du att börja tappa det hår som transplanterats och detta kommer att fortsätta de kommande 2 till 3 månaderna. Därefter kan ditt nya och permanenta hår börja växa ut.

DAG 15-30

Förändringen i ditt utseende går långsamt framåt på ett naturligt sätt under de kommande veckorna utan att din omgivning behöver se någon dramatisk skillnad utan kan vänja sig i samma takt.

Månad 1-3

Bli inte chockad om du upplever att ditt hår faller av, det är efter detta som ditt transplanterade och nya hår kan börja växa.

Månad 4-6

Under den 4: e månad ökar återväxten och efter ett halvår har du nått halvvägs och kan se en påtaglig skillnad.

Månad 6-12

Ditt transplanterade hår fortsätter att växa och blir allt tjockare.

Månad 12-18

Efter 12 till 18 månader kan du se ditt slutliga resultat av hårtransplantationen. Ditt hår har nu blivit både längre och tjockare.